Press "Enter" to skip to content

סרטן העור

ישראל היא מדינה שבה שיעור גבוה של חולים בסרטן העור. הסיבה לכך קשורה לתנאי מזג האוויר בישראל ולחוסר מודעות מצד הציבור הרחב. נכון להיום מאובחנים מעל 1,300 גברים ונשים בשנה בסרטן זה, אולם רק חלקם מגיעים בשלב מספיק מוקדם שבו ניתן להגיע בסופו של דבר לריפוי מלא. הגילוי המוקדם קריטי להתמודדות יעילה עם סרטן העור והוא יכול לעשות את ההבדל בין תהליך ארוך, מתיש ומתסכל לבין ריפוי אפקטיבי ואפילו חזרה מלאה לשגרה.

הדרך להתמודד עם סרטן העור עוברת בהגברת המודעות. יש המון פעולות שניתן לבצע על מנת לצמצם את הסיכון לסרטן וכדאי להכיר אותם. היכרות עם פעולות מסוימות כמו שימוש בקרם הגנה, חבישת כובע או יציאה מהבית רק בשעות שבהן אין קרינה חזקה הן חלק בלתי נפרד מארגז הכלים של כל אדם שרוצים למנוע אפשרות של סרטן העור.

מה מאפיין את סרטן העור?

עוד דרך להתמודד עם סרטן העור בישראל היא להבין מה מאפיין אותו. באופן עקרוני, מדובר על סרטן שמתבטא בגידולים ממאירים על פני העור. התהליך עצמו הוא של התרבות בלתי מבוקרת של תאי העור ונכון להיום אין לכך פתרון חד משמעי. כמו כן, בין הגורמים הקיימים לסרטן שמתבטא בגידולים ממאירים על העור ניתן למנות מלבד חשיפה לאור השמש גם עור בהיר. אנשים בעלי עור בהיר נמצאים בקבוצת סיכון לחלות בסרטן ועליהם לבצע בדיקות תקופתיות.

את הבדיקה התקופתית יש לתאם מול נציגי קופות החולים ורופא המשפחה. הבדיקה חשובה לאפיון הסרטן ולטיפול מוקדם בתסמינים. יתרה על כך, יש לעקוב אחר פרסומים בתקשורת והנחיות של משרד הבריאות על מנת למנוע את הסיכוי לסרטן העור בגילאים מבוגרים וצעירים.