Press "Enter" to skip to content

שחלות פוליציסטיות

התופעה הנפוצה של שחלות פוליציסטיות

מבין המגוון הדי רחב של ההפרעות ההורמונאליות אשר מתרחשות בקרב נשים, התופעה של שחלות פוליציסטיות היא התופעה הנפוצה ביותר שיש. קיים ויכוח במחקר האם השכיחות של שחלות פוליציסטיות הוא 5% או לחילופין 10%. כפי שתראו מיד, הסיבה לוויכוח היא בעקבות כך שהתסמינים של המחלה מתרחשים, גם אם התופעה הביולוגית עצמה איננה מתרחשת כלל וכלל. יש עוד כמה דברים על המחלה הזו אשר כדאי לדעת, שכן קיימות מספר אמונות מוטעות לגביה.

האם יהודיות לוקות בה יותר?
בעבר הייתה נטייה לחשוב כי נשים יהודיות לוקות יותר בתופעה של שחלות פוליציסטיות. מקור המחשבה הזו הוא בשני מצבים: העובדה שאכן ישנן מחלות שנשים יהודיות לוקות בהן יותר, וכן העובדה כי ביהדות המסורתית, הפיריון הוא חשוב באופן מיוחד (בניגוד לנצרות, שם פיריון הוא דווקא לא אידיאל אלא דווקא ההתנזרות). אבל זו טעות.  בסופו של דבר, רק משום שביהדות יש עיסוק רב בפיריון, נשים מתגלות בגיל צעיר יותר עם שחלות פוליציסטיות, אבל מבחינת השכיחות – היא זהה בין נשים יהודיות לבין נשים לא יהודיות.

ויש גם מצבים של מחלה ללא התופעה

באופן מעניין מאד, ישנן נשים אשר חוות את התופעות של שחלות פוליציסטיות, אבל מבלי שבאמת יש את אותם זקיקים מזיקים שהם הסיבה לכל התופעות הללו. הסיבה לכך היא שהתופעות של השחלות הפוליציסטיות יכולות להתקשר לעוד מגוון רחב מאד של בעיות – בעיות של אי פריון, שיעור יתר והשמנת יתר יכולות להיגרם מסיבות הורמונאליות אחרים, ולא תמיד תופעת יתר של טסטוסטרון היא בהכרח בגלל הזקיקים.

אז מה עושים?

אם את חוששת כי יש לך תופעה של שחלות פוליציסטיות חשוב קודם כל להיוועץ ברופא המשפחה ו/או ברופא נשים מנוסה ביותר. במידת הצורך הרופא יפנה אותך לצילום אולטרא סאונד אשר בו ייבדק אזור הרחם שלך בצורה יסודית. כך יהיה ניתן לדעת האם אכן מדובר בתופעה של שחלות פוליציסטיות, ואז אפשר לטפל גם באמצעות שמירה על דיאטה וגם עם טיפול רפואי אשר ייתן מענה לבעיות.