Press "Enter" to skip to content

טיפול בטחורים

טחורים

טחורים היא תופעה לא נעימה כלל וכלל בלשון המעטה, אך לעיתים היא מופיעה, מתוקף נסיבות מסוימות כאלה ואחרות, וחייבים לבצע בהקדם טיפול בטחורים, על  מנת למנוע אי נעימות מתמשכת ולטובת המשך שגרתי של חיי היום – יום והפסקת הסבל של האדם אשר סובל מן התופעה הלא נעימה הזו. יש לציין את העובדה כי טחורים מתרחשים לעתים גם במהלך הריונה של אישה. במהלך ההיריון ישנם ורידים אשר מתנפחים באזור של פי הטבעות. תופעה זו נפוצה למדי, ומצריכה, ללא כל צל של ספק טיפול בטחורים, באיזה שהוא שלב. היא נגרמת בשל משקל הרחם על הורידים – מה שיוצר עומס יתר וגורם להופעת הטחורים במהלך ההיריון. טחורי היריון נגרמים לעיתים בשל עצירות ולעיתים בשל הלחץ הפיסי בזמן הלידה.

טחורים בזמן היריון

נשים בהיריון יזדקקו לעיתים לטיפול בטחורים. על פי רוב, טחורים של מהלך היריון ייעלמו תוך זמן קצר לאחר הלידה, אך הם עשויים להמשיך ולגרום לכאבים ולחוסר נוחות לאורך זמן. על כן חשיבותו של טיפול בטחורים הינה גדולה למדי; חשוב להימנע מהם ולטפל בתופעה בזמן.

עוד אודות טחורים בזמן היריון

אילו תופעות נלוות עשויות להתרחש בזמן טחורים של מהלך היריון? קיימים שני סוגי טחורים בתקופה ההריונית, מהן סובלות נשים: טחורים פנימיים וטחורים חיצוניים. אלו החיצוניים, שבולטים החוצה מפי הטבעת – הם הסוג השכיח יותר. שני הסוגים גורמים לסבל. טיפול בטחורים, על כן, הוא בעל חשיבות גדולה להמשיך חיים עם מינימום כאבים. תחושת טחורים במהלך ההיריון אנה נעימה כלל. היא באה לידי ביטוי בתחושת עקצוץ באזור של פי הטבעת, בתחושת "שריפה", בכאבים חדשים ובדימומים. אלו הסובלות מטחורים בזמן היריון, יחוו קושי ביציאות – ועשויות לגרום לפיכך גם תופעות לוואי כגון כאבי בטן.

כיצד אפשרי להימנע מתופעת הטחורים בתקופה ההריונית

רצוי להימנע מלבישת בגדים הדוקים וצמודים מדי שעשויים להפריע למהלך זרימת הדם. לפני הריון ובמהלכו, רצוי לדאוג לפעילות מעיים סדירה על ידי צריכה מוגברת של מים, אכילה של מאכלים העשירים בסיבים תזונתיים ובצריכה גבוהה של פירות וירקות.