Press "Enter" to skip to content

טיפול בחרדות

טיפול בחרדות באמצעות תרופות

חרדה מוגדרת כפחד עוצמתי ביותר אשר בסופו של דבר יש לו השפעה גדולה על חיי היום יום של האדם באופן משמעותי בצורה קלה או בצורה חמורה. חרדה מהווה ללא כל צל של ספק סוג של פגיעה בתפקוד האדם ובאיכות החיים שלו אורך זמן ממושך ולא מדובר מפחד נקודתי כזה או אחר ממשהו. יש לדעת, כי טיפול בחרדות ניתן להיעשות בדרך פסיכולוגית או תרופתית או טיפול משולב זה עם זה לצורך העניין. טיפול בחרדות יכול להיות מאד משמעותי בהקטנת הסימפטומים, ורבים מן המטופלים מעידים כי הטיפול עוזר להם לשלוט במצב החרדתי שלהם בצורה טובה ביותר.

טיפול בחרדות באמצעות תרופות יכול להתבצע על ידי פניה לפסיכיאטר או לרופא המשפחה שרשאי גם הוא להתאים תרופות כאלה למטופליו. כיום ישנן תרופות שונות לטיפול בחרדות ועל המטפל לדעת להתאים את התרופה הנכונה ובמינון המדוייק למטופל.

כיצד עובד טיפול תרופתי?

טיפול בחרדות באמצעות תרופות דומה לטיפול בדיכאון. הסיבה לכך היא שהמנגנונים המעורבים בשני המקרים נמצאים באותו המקום במוח. מחקרים מראים כי יש קשר בין דיכאון לחרדה ולירידה ברמת הסרוטנין בגוף. תרופות מסוג SSRI המיועדות להעלות את ריכוז הסרוטנין משפיעות לחיוב הן על חרדה והן על דיכאון.

סוג נוסף של תרופות המתאים לטיפול בחרדות הוא תרופות חוסמי בטא. תרופות אלה משפיעות על הפחתת תסמיני החרדה כמו רעד בגוף והזעת יתר. התרופה מסייעת גם להורדת לחץ הדם ולהאטה בקצב הלב.

טיפול בחרדות ותופעות לוואי

לתרופות המיועדות לטיפול בחרדות יש תופעות לוואי שונות, אך רוב התרופות הנרשמות למטופלים נחשבות למאד בטוחות, ואם יש להן תופעות לוואי הן מאד קלות. ברוב המקרים התועלת שתרופות אלה מעניקות הן הרבה יותר משמעותיות מתופעות לוואי אפשריות. התופעות שנצפו כתוצאה של שימוש בתרופות מסוג SSRI באות לידי ביטוי בכאבי בטן, בחילות או יובש בפה. לעיתים יכולה התרופה לגרום לקשיים בשינה או לירידה בחשק המיני. תרופות מסוג חוסמי הבטא אסור ליטול יחד עם תרופות המיועדות ללחץ דם גבוה בגלל פעולתן ההפוכה.