Press "Enter" to skip to content

חיסונים לתינוקות

כל התשובות על השאלות הבוערות על חיסונים לתינוקות

בעידן הנוכחי כל תינוק אשר מגיע לעולם אמור לקבל סדרה של חיסונים שונים כאלה ואחרים. חיסונים לתינוקות יסייעו במניעת מחלות אשר חלילה עלולות לסכן את חייהם. יש כל מיני אסכולות אשר נוגעות לנושאי החיסונים באשר לעובדה האם חיסונים הם דבר הכרחי, האם הם מזיקים לילדים, אם לאו. למרות הדעות החלוקות בנושא החיסונים לתינוקות, כל הרופאים קובעים באופן חד משמעי, כי יש לבצע את כל החיסונים מגיל אפס ועד גיל ארבע עשרה וזאת על מנת להעניק לילד את ההגנה הרפואית המושלמת ביותר. חיסונים לתינוקות אשר מוגדרים בתור "חיסוני השגרה" מבוצעים בטיפת חלב ללא כל תשלום.

אילו חיסונים חייבים לעשות לתינוקות

את רשימת החיסונים המלאה תוכלו לקבל בתחנת טיפת החלב, שם גם ינחו אתכם לגבי התזמון של ביצוע החיסונים. חיסונים שנחשבים לחשובים ביותר ובל יעבור הם חיסון הטטנוס, חיסון השעלת, חיסון רוטה, חיסון נגד דלקת  הכבד (צהבת), חיסון נגד חיידקים פנוימוקוקוים וחיסונים נגד דפטריה ונגד שיתוק ילדים.

מתי יש לעשות חיסונים לתינוקות

יש חיסונים לתינוקות הניתנים עוד בבית החולים, מייד לאחר הלידה, כאשר חיסון נגד דלקת כבד מהסוג B, הוא החיסון הראשון. בשנה הראשונה מאז הלידה, מבוצעים חיסונים לתינוקות בתזמון הבא: בגיל חודש מבוצע חיסון נוסף נגד דלקת כבד, בגיל חודשיים תינוקות מקבלים את חיסוני הטטנוס, הדפטריה והשעלת, את חיסון הרוטה וגם את חיסון הפנוימוקוק. חודשיים לאחר מכן, כלומר בגיל 4 חודשים, על התינוק לקבל מנה שנייה מכל החיסונים שבוצעו בגיל חודשיים ובגיל חצי שנה את המנה השלילית. חיסון לתינוקות נגד שפעת מבוצע בפעם הראשונה בגיל חצי שנה ולאחר מכן לפי העונות, אחת לשנה.

אילו תופעות לוואי יכולות להיות לאחר ביצוע חיסונים לתינוקות

תופעות לוואי שעלולות להופיע לאחר ביצוע חיסונים לתינוקות, הם אדמומיות ועליה בחום, חוסר תיאבון והקאות, שלשול, אי שקט או ישנוניות. כל התופעות הללו זמניות וחולפות לאחר 24 שעות, לכן חשוב להיות רגועים ולהבין כי לא מדובר בתופעות חריגות שמצריכות פניה לרופא.